Returnare produse

RETURNAREA PRODUSELOR

Consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a renunta la cumparare, fara a fi nevoit sa justifice decizia de renuntare (art.9 OUG nr.34/2014). Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul informeaza SC Exclusiv Instal Construct SRL cu privire la decizia sa de retragere din contract (art.11 OUG nr.34/2014). Dreptul de renuntare la cumparare se aplica doar persoanelor fizice.

In cazul renuntarii la cumparare Consumatorul va primi inapoi toate sumele pe care le-a achitat drept plata pentru produsele comandate, inclusiv costurile livrarii. Aceste sume vor fi restituite in termen de 14 zile calendaristice  de la data la care Consumatorul a anuntat ca renunta la cumparare (art.13 alin.1 OUG nr.34/2014). Rambursarea sumelor se va face folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care Consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina Consumatorului plata de comisioane in urma ramburasii (art.13 alin.2 OUG nr.34/2014).

SC Exclusiv Instal Construct SRL nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care Consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de profesionist (art.13 alin.3 OUG nr.34/2014).

Produsele vor fi rambursate de Consumator, fara intarziere nejustificata, in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care acesta a comunicat decizia sa de retragere din contract. Acest termen este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de Consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice (art.14 OUG nr.34/2014).